Alpbach is misschien wel het meest romantisch en pittoreske dorp van Oostenrijk. Bekijk onze tips en informatie voor een onvergetelijke wintersport of zomervakantie. Alpbach is misschien wel het meest romantisch en pittoreske dorp van Oostenrijk. Bekijk onze tips en informatie voor een onvergetelijke wintersport of zomervakantie.
aantal blauwe afdalingen in skigebied Alpbach 26 km aantal cabineliften in skigebiet Alpbach 8
aantal rode afdalingen in skigebied Alpbach 54 km aantal stoeltjesliften in skigebiet Alpbach 7
aantal zwarte afdalingen in skigebied Alpbach 13 km aantal sleepliften in skigebiet Alpbach 31
Skigebied bekijken

ACCOMODATIE ZOEKEN

Alpbach Hotel
Hotel
Alpbach Pension
Pension
Alpbach Appartement
Appartement

Alpbach >> winter- en zomerbestemming

Het dorpje Alpbach is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Tirol. Het charmante en romantische dorp heeft strenge bouwvoorschriften waardoor het traditionele Oostenrijkese karakter gewaarborgd is gebleven.

Dat wil overigens zeker niet zeggen dat Alpbach saai is. Er is genoeg te doen, maar dan in harmonie met mens en natuur. De kracht van Alpbach ligt in de kleinschaligheid en in de stilte.

Wintersport in Alpbach

Het dorp Alpbach ligt op 1000 meter boven zeenivo. Dat maakt het erg sneeuwzeker. De skipistes beginnen net buiten het dorp en het skigebied van Alpbach is sinds 2012 verbonden met dat van Wildschonau. Samen vormen ze het skigebied 'SkiJuwel'. Hier vindt u optimale omstandigheden om te skien en te snowboarden, maar ook om sneeuwschoenwandelingen te maken. De meeste pistes zijn gelegen op het Noorden waardoor de sneeuw lang goed blijft. Natuurlijk zijn er ook skischolen aanwezig.

Meer informatie over het skigebied Alpbach / Wildschonau

Alpbach in Tirol

Accomodatie in Wildschonau

Alpbach is als wintersportbestemming enorm in opkomst. Wij raden u daarom aan om tijdig te starten met het zoeken van een geschikt appartement, pension, chalet of hotel.

Onderstaande tool hellpt u om snel de juyiste accomodatie te vinden. Het werkt eenvoudig. Vul de data van de vakantie en de samenstelling van uw reisgezelschap in en bekijk het beschikbare aanbod.